Actuele informatie Coronavirus

  29-03-2020: Besmettingen: 10  -  Hersteld: 2  -  Overleden: 1  
 • 28 maart - AVONDKLOK INGESTELD 21.00 - 06.00 uur

 

Curaçao kent vanaf heden een avondklok, een 'toke de keda'. Mensen mogen van negen uur 's avonds tot zes uur 's ochtends niet meer op straat zijn. Dat maakte premier Rhuggenaath vandaag bekend op de dagelijkse corona briefing. Reden is om te voorkomen dat er lokale coronabesmettingen van mens tot mens plaatsvinden. Alle corona cases op Curacao komen tot nu toe uit het buitenland. De teller staat inmiddels op negen. Een geval is in isolatie opgenomen in het ziekenhuis. Een uitzondering op de avondklok is er voor (medische) noodgevallen, mensen die naar hun werk moeten en bijvoorbeeld beveiligingsbedrijven.

 • Alle winkels moeten vanaf vandaag om zes uur 's avonds de deuren sluiten.

 • Alleen supermarkten, toko's, botica's, pompstations, restaurants en hardware stores mogen een uurtje langer open blijven: tot zeven uur.

 • Dat betekent dat vanaf nu ook alle restaurants en trukipans om zeven uur dicht moeten zijn.

 • Ook huisfeestjes en het uitnodigen van vrienden is vanaf nu niet meer toegestaan. Een uitzondering is er voor bijvoorbeeld familieleden die anderen komen verzorgen.

 

Na maandag 30 maart zijn er geen inkomende passagiers meer welkom op Hato, ook geen ingezetenen van Curacao. Een uitzondering is er voor medisch personeel en voor mensen met speciale toestemming. Het eiland verlaten kan wel gewoon.

 

 • 28 maart 2020 - LUCHTHAVEN CURACAO GESLOTEN

Curaçao luchthaven Hato is vanaf 30 maart tot en met 12 april voor ALLE inkomende vluchten gesloten.

Ook ingezetenen met een retourticket kunnen in deze periode niet terug naar Curaçao!

 

 • SOCIAL DISTANCE

 

Er zijn helaas nog steeds mensen die zich niets aan trekken van de richtlijnen. SOCIAL DISTANCE, SNAP JE HET NU?

 

 

 

 • 18 maart 2020 - TIP VAN CORONA HULP CURACAO

 

Wil je hulp bieden aan je buren? Download de bon

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 17 maart 2020 - CURACAO NEEMT VERGAANDE MAATREGELEN IN STRIJD TEGEN COVID-19

Curaçao heeft maandagavond een groot aantal maatregelen genomen en aangescherpt in de strijd tegen Corona. Het vlieg- en maritieme verkeer wordt bijna totaal aan banden gelegd. Publieke bijeenkomsten zijn verboden, net zoals voetbalwedstrijden en kerkdiensten, die zijn ook niet meer toegestaan.

Werknemers wordt gevraagd zoveel mogelijk vanuit huis te werken, in overleg met de werkgever. Wie het huis niet uit hoeft, wordt gevraagd thuis te blijven.

 

Vluchten

Alle vluchten van en naar Curaçao zijn opgeschort. Alleen inwoners van het eiland met een retourticket en een Curaçaos identificatiebewijs kunnen de komende dagen terugkomen. Curaçaoënaars die in Nederland wonen moeten daar blijven.

Medisch personeel en vracht vanuit één van de voormalige Antilliaanse eilanden mag nog wel komen. Wie arriveert in Willemstad gaat verplicht 14 dagen in quarantaine, bij voorkeur thuis.

 

Wanneer wel?

Alleen mensen die een essentieel beroep uitoefenen of boodschappen moeten doen, naar een bank gaan of hun auto moeten tanken mogen naar buiten.

Wie in de natuur wil zijn of het strand wil bezoeken mag dat doen, maar wel steeds op minimaal twee meter afstand van iemand anders.

Dat geldt voor iedereen die zich in de publieke ruimte begeeft.

 

Horeca

Misschien wel de opvallendste maatregel is de aanpak in de horeca en de toeristische sector. Het is restaurants en andere eetgelegenheden niet meer toegestaan om gasten te ontvangen.

Wie wil eten of drinken kan terecht maar dient alles mee te nemen. Zitten, eten en recreëren ter plaatse is niet meer toegestaan.

Het is mensen verboden om bejaardenhuizen te bezoeken en ook in het openbaar vervoer dienen chauffeurs er voor te zorgen dat reizigers een minimale afstand van twee meter aanhouden.

 

Covid-19

Curaçao heeft drie bevestigde gevallen van besmetting met het Covid-19 virus en zo’n veertig cases die gemonitord worden. De drie patiënten zijn allen toeristen uit Nederland. (bron: Curaçao Nu)

 

 • ONDUIDELIJKHEID OVER VERGOEDING VLIEGTICKETS EN PAKKETREIZEN


Nu het luchtruim van Curaçao vanwege het Coronavirus is gesloten voor vliegverkeer vanuit Europa wordt er naar consumenten toe weinig of niets gecommuniceerd over het vergoeden van vliegtickets en pakketreizen.

 

Wij hebben de wettelijke regelgeving hiervan uitgezocht.
CONSUMENTEN hebben RECHT op VERGOEDING, hoeven dus GEEN genoegen te nemen met een voucher of tegoedbon.

Kijk voor uw consumentenrechten op de website van Consuwijzer

Update:

TUI communiceert nu het volgende op haar site:

Restituties niet mogelijk 
"We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn

echter zo uitzonderlijk, dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze

oplossing. Het SGR staat garant voor de voucher voor pakketreizen."

Klik hier voor de volledige tekst

 

Wij hebben de ACM/Consuwijzer gevraagd hierover opheldering te geven omdat ACM/Consuwijzer communiceert dat men wel recht heeft op restitutie. Wordt vervolgd......

 • REISADVIEZEN CARIBISCH GEBIED

 

Reisadvies voor Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Laatste update 14 maart 2020

Bekijk de laatste Reisadviezen

 • INGEZETENEN CURACAO ZONDER GELDIGE SEDULA

 

Ingezetenen van Curaçao in Europa zonder geldige sedula kunnen onder voorwaarden terugvliegen. De overheid van Curaçao heeft een oplossing voor de nu in Nederland aanwezige ingezetenen van Curaçao, met een retourticket naar Curacao, die geen geldige sedula of bewijs van inschrijving hebben. Deze personen kunnen zich uiterlijk 48 uur voor de vlucht melden via de link https://bit.ly/39VcVfj
Curaçaohuis zal na afstemming met Publieke Zaken (Kranshi), per mail aan betrokkene een brief verstrekken waarin wordt bevestigd dat betrokkene een ingezetene van Curaçao is. Tevens wordt deze informatie doorgestuurd naar de luchtvaartmaatschappijen. Deze oplossing zal ingaan voor de vluchten vanaf woensdag 18 maart 2020. 

 • BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR GESTRANDE INGEZETENEN DIE TERUG MOETEN NAAR CURACAO OF NEDERLAND

Bekijk het filmpje van het Curaçaohuis!

 

 • ​​​BEN JE OP CURACAO EN VOEL JE JE ZIEK?

Ga NIET naar een huisarts, maar bel 9345 en volg de instructies van de lokale GGD en autoriteiten op.

Geen inloopspreekuren bij huisartsen op Curaçao, klik op de foto voor meer informatie (bron: Curaçao Nu)

dick_1935-spreekuur-735x400.jpg

Beleef Curaçao is geen reisbureau en heeft of biedt geen eigen activiteiten aan. Hoewel Beleef Curaçao informatie over activiteiten op de website plaatst betekent dit niet dat Beleef Curaçao dergelijke activiteiten sponsort of goedkeurt of dat er een band tussen Beleef Curaçao en de activiteitenbedrijven bestaat. U stemt ermee in dat Beleef Curaçao niet verantwoordelijk is voor de nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie van de aanbieders.

Logo Child First Foundation.png
facebook-logo-png-38357.png